Ion Ceban: 252 milioane 800 mii lei! Este suma care va veni la bugetul municipal pentru proiecte în urma unei noi licitații funciare cu strigare

252 milioane 800 mii lei – aceasta este suma care va veni la bugetul municipal pentru proiecte în urma desfășurării unei noi licitații funciare cu strigare privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului Chișinău, care a fost organizată astăzi.

Potrivit primarului general Ion Ceban, vânzarea terenurilor are loc transparent, conform tuturor procedurilor și legii în vigoare.

Este un exemplu pentru fostele conduceri ale Primăriei care rușinos au dat pe sub masă sute de h de pământ, la preț derizoriu, fără a încasa bani în bugetul municipal, atât de necesari pentru dezvoltarea orașului. Astăzi, au fost licitate 13 loturi de pământ din 20, cu suprafețe de la 0,01 ha până la 0,81 ha pentru diverse destinații. Prețul inițial al terenurilor adjudecate astăzi, a variat între 500 de mii de lei și 35 de milioane de lei” a declarat Ceban.

Cel mai scump lot a fost vândut contra sumei de 120 milioane de lei. Este vorba de un teren cu suprafața de 0,75 ha, amplasat pe bd. Renașterii Naționale.

Prima licitație funciară cu strigare din anul 2021 a avut loc în luna februarie, când au fost adjudecate 11 terenuri, în valoare totală de 34,5 milioane lei.