Diaspora, în disperare: Nu știu dacă Republica Moldova a avut până acum un Guvern atât de cretin și arogant

Un strigăt de disperare vine din partea Diasporei. Inna Virtosu, o moldoveancă stabilită cu traiul în China, a criticat Guvernul Gavrilița pentru incompetență și aroganță. Virtosu a dat notă fiecărui minister condus de PAS, iar internauții au susținut-o și-au dat dreptate prin comentariile lăsate la postare, pe Facebook. Vă prezentăm mesajul integral.

“Nu știu dacă Republica Moldova a avut până acum un Guvern atât de cretin și arogant. Am avut de toate – hoţi, șmecheri, dar să fie și hoţi și proști în același timp nu am avut.

O ministră a sănătăţii care nici nu știe cum se numește noua formă a virusul și care cu câteva luni în urmă urla pe la Europa Liberă că ea nu poarta mască pentru ca e toxică. Proasta asta se consideră mai deșteaptă decât toţi doctorii în știinţă din Asia.

Un vice-ministru al infrastructurii care nici nu are studii în domeniu și nici idee de infrastructură, iar unicul lucru pe care îl știe e cum să scoţi banii de pe granturi în off-shore și de unde ies gazele lui. Mă scuzaţi, dar ieri la bursa preţul gazului la spot a scăzut pâna la 120 EUR pe Mwatt/h, și se preconizează o cădere până la 80 EUR, iar demenții aștia au încheiat contract cu Gazprom pe 5 ani cu 450 EUR? Se bat joc de oameni la maximum. Eu idee nu am cum o să iasă oamenii din iarnă alde părinţii mei.

Un Litvinenco care nu are idee de lege și pentru a-și apăra fosta soacră, cât și interesele corupţilor judecători din justiție ne oferă show-uri cu mascaţi.

Un ministru tembel al finanţelor care are sarcina doar de a mări salariile demnitarilor și a mări impozitele oamenilor de rând pentru a întreţine gașca asta de paraziţi.

O ministră de Interne care luptă cu crucifixurile, pe când pe vremea ei rata crimininalităţii a devenit rampantă. Vremurile anilor ’90 s-au întors în forţă.

Un ministru al muncii care nu vrea să ajute tinerele familii pentru că ele “oricum vor pleca peste hotare” și din ele nimic folos pentru economie.

Un Popescu, care spune lumii că moldovenii nu vor Unire cu România și el știe mai bine ce vor moldovenii, pentru că el e ditamai ministru de externe, iar noi deh, cine suntem ca sa știm ce vrem? În schimb tot acest Popescu declara războiul de pe Nistru unul civil.

Un ministru al economiei care în loc să propuna strategii de dezvoltare a economiei, ne spune să ne deprindem cu sărăcia și preţurile.

Una de mediu care vrea să aducă roţile din alte state și să le dea foc în Moldova lol Iar de problema Nistrului nici nu prea se deranjează.

O Gavriliţă care bocește că lumea nu vrea să se angajeze și oarticipe la concursurile lor mimate, dar tot ce face e să angajeze rude și concubini, iar unica stategie pe care ea o cunoaște de creștere a economiei e creșterea preţurilor.

De ceilalţi nici nu se aude sau vede nimic, pentru că sunt morţi, ca și domeniile pe care le conduc. E moartă educaţi, agricultura, ca de altfel cum e moartă și justiţia sau economia. Iar de făcut ceva nici nu vă așteptaţi.

Bravo, țipă turma și aclamează. Poate îmi spune și mie cineva ce aclamează aștia de fiecare dată? Creșterea preţurilor? Salariile corupţilor? Sau poate faptul că Moldova devine din ce în ce mai datoare, iar datoriile astia nu le vor întoarce nici strănepoţii?

Da, vremurile bune au venit, doar că nu pentru voi, dragi moldoveni, ci pentru ei, rudele și concubii/nele lor”.