CEC a suspendat alegerile de la Bălți! Tauber acuză guvernarea și pe Maia Sandu

Comisia Electorală Centrală a anunțat, astăzi dimineață, suspendarea turului II de scrutin al alegerilor locale din municipiul Bălți. Decizia a fost luată la ora 6:20, cu 40 de minute înainte de deschiderea secțiilor de vot.

Membrii CEC au constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat în circumscripția electorală municipală Bălți, în condițiile în care legislația electorală prevede că turul doi al alegerilor  se organizează cu 2 candidaţi. Întruniți în ședință extraordinară, membrii Comisiei au decis să suspende desfășurarea turului doi al alegerilor în circumscripția electorală municipală Bălți, până deciziile instanțelor de fond și apel vor rămâne irevocabile. Reieșind din decizia adoptată, în această dimineață, de Comisie, cele 60 de secții de votare din circumscripția electorală municipală Bălți nr. 2 nu se vor deschide la data de 5 decembrie 2021, iar birourile electorale ale secțiilor de votare respective vor returna, dar nu mai târziu de ora 07.00 a zilei de 5 decembrie 2021, Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2 toate documentele și materialele electorale, inclusiv buletinele de vot”, a declarat președinta CEC, Angelica Caraman.

foto: Eugen Luchianiuc

Cetățenii s-au arătat uimiți și revoltați că nu-și pot exercita dreptul la vot.

În cadrul unei conferințe de presă, organizată astăzi, Marina Tauber a acuzat actuala guvernare PAS, inclusiv și pe șefa statului, Maia Sandu de dictatură.

„Maia Sandu, împreună cu slugile ei, au supus toate instituțiile statului… Ieri noaptea, ca hoții, magistrații de Judecătoria Bălți și de la Curtea de Apel Bălți au examinat dosarul împotriva mea, departe de ochii presei… Judecătorii au fost amenințați cu dosare penale dacă nu mă vor scoate din cursă… Maia Sandu și-a bătut joc de locuitorii din Bălți, de voturile a 50 la sută dintre alegătorii din Bălți, care m-au ales în primul tur… Să nu vă mirați dacă Maia Sandu va anula alegerile și va numi primarii prin decret prezidențial. Îi trece prin „filtre bune” și nu contează ce spune legea…”, a declarat Marina Tauber.

privesc.eu

Acum patru zile Comisia Electorală Centrală a votat pentru anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber. În proiectul de hotărâre se menționează un șir de încălcări la capitolul finanțării campaniei electorale. Candidata partidului „ȘOR” este acuzată că a cheltuit bani, pe care nu i-a declarat, pentru a hrăni simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală.

În primul tur din 21 noiembrie, Marina Tauber a acumulat 47,93% din voturi, iar Nicolai Grigorișin – 20,93%.

sursa: realitatea.md / nordnews.md