Avocatul Poporului a demisionat, după ce presa a scos la iveală că este „consiliată” de un proxenet

Avocatul poporului, Natalia Moloşag, a anunţat astăzi că demisionează, „în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public şi pentru a nu aduce denigrare imaginii instituţiei”.

Moloșag a devenit ținta unui scandal, după ce presa a scris că l-a angajat pe un proxenet, care, zilnic, se află în biroul acesteia și se implică activ în toată activitatea AP.

„Natalia Moloșag, ex-avocata Maiei Sandu și care a fost aleasă în această funcție în luna septembrie, este însoțită mereu de un fost client al său, condamnat pentru acțiuni de proxenetism. Deși nu este angajat oficial în vreo funcție în cadrul instituției, însoțitorul în cauză o consiliază pe Avocată, se expune în fața angajaților din cadrul Oficiului Avocatului Poporului, folosește transportul instituției, precum și are acces nestingherit la informații cu caracter personal.

Godorog Dumitru Victor, este fost client al Nataliei Moloșag, condamnat la 4 ani privațiune de libertate, cu suspendarea condiționată a pedepsei pentru un termen de 3 ani. Din 2012-până la momentul reținerii, 2017, acesta a atras persoane la prostituție, cu însușirea de foloase pe urma prestării de servicii cu caracter sexual online”.

Articolul integral AICI

În cadrul unei conferințe de presă, susținută miercuri, Moloșag a declarat că Dumitru Godorog nu avea acces la date cu caracter personal și nici competențe decizionale. Avocata Poporului a menționat că Godorog îi este șofer, îi asigură paza și o face „funcțională”.

Am contractat această persoană nu doar pentru a-mi asigura paza, dar pentru a mă face funcţională în ceea ce ţine de activităţi”, declara Moloșag.