Expertul Ioniță critică dur acțiunile PAS: Să vii acasă de la Moscova și să aștepți poate rușii vor uita de bani, este peste limitele raționalului

Expertul Veaceslav Ioniță a criticat dur acțiunile PAS în raport cu recentul contract semnat de către Guvernul PAS cu Gazprom. Acesta susține că este o criză a gazelor naturale generată de proasta administrare a procesului.

Este în primul rând o criză generată de proasta administrare a procesului. Să mergi la Moscova, să îți asum în numele Guvernului că va fi achitat consumul curent pe 22.11.21, apoi să vii acasă și să aștepți poate rușii vor uita de bani, este peste limitele raționalului”, susține expertul.

La final, acesta a adăugat că este imoral comportamentul și atitudinea celor din PAS, iar ei s-au grăbit să vină cu garanții că vor achita datoria până la 22 noiembrie 2021, lucru care nu s-a întâmplat.

“Este neetic și imoral, ca de banii oamenilor sărmani de la sate, care îngheață de frig și se încălzesc cu vreascuri, să fie plătită căldura celor de la orașe. Ori căldură centralizată și încălzire cu gaz natural în cea mai mare partea are populația din orașe. Repet e imoral. Și o mică explicație pentru cei care nu înțeleg de unde au apărut 74 milioane USD datorii curente. In Octombrie noi am importat gaz cu 790 USD, dar l-am vândut consumatorilor cu mai puțin de 240 USD. Astfel au apărut devieri tarifare. Moldova-gaz a acumulat de la consumatori cu 74 milioane USD mai puțin decât trebuia sa achite la Gazprom pe 22.11.2021. Gazprom a primit garanții de la guvern că acești bani vor fi achitați pe 22.11.2021”.

Sursa: sinteza.org