Maia Sandu NU a grațiat o mamă cu cinci copii. Pe seama acestei femei, PAS și-a făcut campanie electorală!

Președintele Maia Sandu a respins cererea de graţiere a mamei cu 5 copii, condamnată la 8 ani de închisoare pentru că nu a restituit un împrumut de 8.000 de euro. Despre aceasta a anunțat avocatul femeii pe rețelele de socializare.

„În ţara hoţilor şi a furtului miliardului, face puşcărie doar o mamă care a împrumut prin contract 8.000 de euro pentru întreţinerea şi creşterea copiilor săi, după ce tatăl lor i-a abandonat. Cererea de graţiere era singura speranţă de care se agăţaseră acei copilaşi şi bunicii lor care îi îngrijesc. Probabil suferinţa lor nu a fost suficientă pentru a ajunge la inima Preşedintelui Ţării”, a scris Iulian Rusanovschi pe Facebook.

Cazul acestei femei a devenit cunoscut anul trecut, când instanța i-a dictat sentința. În campania electorală din vara anului 2021, echipa PAS a condamnat arestul femei.

“O mamă cu 5 copiii este condamnată la ani grei de închisoare, pentru că nu are posibilitatea să întoarcă un credit. Este o rușine să vezi cum tinerii rămân fără părinți”, a declarat Alina Dandara, vicepreședinta PAS Youth, în cadrul unui flashmob intitulat “100 de tineri au atenționat asupra problemelor generației lor în Moldova și au prezentat angajamentele PAS pentru tineri”.