Nemerenco fuge de la conferințe și răspunde doar la întrebările care o avantajează | VIDEO

Răspunde la întrebările care o avantajează, iar când jurnaliștii o asaltează cu întrebări legate de pandemie, criza din sistemul de sănătate și detalii despre procesul de vaccinare, fuge la propriu de la conferințele de presă. Vorbim despre ministra Sănătății, Ala Nemerenco, care limitează accesul presei la informația de interes public și care, mai nou, se supără pe jurnaliști pentru că nu-i acordă întrebările pe subiectul dorit, notează Realitatea.md.

S-a întâmplat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă transmisă în direct pe RLIVE.MD și RLIVE TV. Mai exact, după ce a chemat jurnaliștii la sediul Ministerului Sănătății, unde a prezentat informații despre accesul populației la medicamente, Ala Nemerenco s-a arătat deranjată de întrebările mass-mediei cu privire la subiectul vaccinării. Le-a cerut jurnaliștilor să ia cuvântul doar dacă vor să afle mai multe detalii despre medicamente, iar celelalte întrebări să nu le acorde.

„Pe alte subiecte, eu vă rog. Despre alte subiecte, o să vă răspundem ulterior, în alte evenimente de presă… Eu v-am rugat frumos să vă răspund ulterior, noi avem un eveniment de presă, vă rog frumos să ne respectați… Eu vreau totuși să ne întoarcem la subiectul nostru de bază, noi astăzi nu acoperim toate subiectele. Să vorbim despre accesul pacienților, despre ieftinirea medicamentelor, la lista medicamentelor esențiale și cele compensate. La toate celelalte întrebări, eu o să vă răspund ulterior…”, a declarat Nemerenco.

Iar pentru că solicitările din partea jurnaliștilor au fost prea multe, Nemerenco a oferit câteva informații vagi despre vaccinarea copiilor de la 12 ani, dar și despre vaccinarea cu a treia doză. Ulterior, a revenit cu aceeași rugăminte.

„Eu am răspuns la cele două întrebări pe care le-ați solicitat suplimentar, însă aceasta este o conferință de presă care este accentuată pe subiectul medicamentelor și celor realizate de către noi. Nu este o conferință de presă despre toate. Dacă nu mai aveți întrebări la subiectul anunțat, vă doresc o zi bună… Îmi pare rău că nu aveți întrebări la medicamente, la prețuri. Eu nu refuz să vă răspund la întrebări, dar am muncit mult, două luni, ca oamenii să aibă acces la medicamente și dumneavoastră nu aveți nici o întrebare la acest subiect”, a mai precizat Nemerenco.

Nemerenco a părăsit în grabă sala de conferințe. Ulterior, mai mulți jurnaliști au anunțat că au de gând să boicoteze și să nu mediatizeze subiectul anunțat la conferința de presă de astăzi.

Realitatea.md amintește că anterior, o situație similară s-a întâmplat și în cadrul unei conferințe de presă a ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care la fel a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.