Ion Ceban acuză guvernarea că a scăpat situația COVID de sub control: Cineva s-a ascuns în tufari și așteaptă că va trece această criză

Primarul general Ion Ceban se arată indignat de modul cum actuala guvernare gestionează pandemia Covid-19. Edilul afirmă că se sufocă când vede „cum oamenii buni nu se descurcă”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă organizată la Primărie.

„În această dimineață am convocat ședința celor două comisii municipale, cea pentru Situații Excepționale și Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău.

Actualmente există crize și nu înțeleg și nu îmi dau seama de ce toată lumea, competentă pentru a da niște răspunsuri clare, se face moartă în păpușoaie?
Știți, ca animalul cela din poveste, când simte pericol se face că moare și stă așa în hibernare. Iată așa și cei de la conducere azi.

Am tot așteptat că poate vor prinde la curaj, se vor maturiza, vor ieși din zona de confort, de frică și de ezitare și vor spune lucrurilor pe nume. Credeam că vor ieși și își vor asuma lucruri importante și vitale pe fiecare subiect. Am impresia că cineva s-a ascuns în tufari, mâlc și așteaptă că, cumva, vor trece aceste crize, sau cineva va lua decizii în locul lor sau că oamenii nu vor observa că zilnic mor cetățeni de COVID, spitalele sunt pline, că nu mai avem locuri și paturi, că nu e gaz și că am fost informați să economisim, că vom achita mai mult pentru gaz. Că prelungim vacanța pentru copii și de ce o prelungim?

De ce ne tot purtați cu vorba, prin conferințe, cu declarații printre dinți, că nici noi nu înțelegem, nu mai vorbesc de oamenii simpli. Doamne ferește dacă anterior, cu un an în urmă nu se dădeau la zi datele statistice pe situația COVID”, a declarat Ceban.

Edilul mai spune că „acum un an, pe paginile de Facebook, fiecare dintre cei care azi sunt la conducere criticau la maxim și erau mari specialiști acolo la scris. În practică, s-a dovedit cu totul invers.

  • Care sunt scenariile concrete la fiecare etapă?
  • Unde și cum sunt informați oamenii?
  • Care sunt statisticele și cu ce concret vin organele competente pentru a combate creșterea numărului de îmbolnăviri?
  • Ce concret faceți voi pentru ca oamenii să se vaccineze, am văzut doar persecuții împotriva profesorilor, medicilor?

Unii tare erau deranjați că în troleibuz nu se anunță despre COVID și nu se poartă mască. Și tot voi ieșiți și spuneți că masca nu mai ajută, că virusul e doar noaptea. Municipalitatea are sute de acțiuni de diverse tipuri pentru informare și combatere a virusului în această perioadă de pandemie”, a precizat edilul.

Ceban mai declară că guvernarea actuală a scăpat situația de sub control în ceea ce ține pandemia Covid-19.