Primele versiuni ale incendiului de pe strada Pelivan

Laboratorul experimental antiincendiar din cadrul IGSU investighează circumstanțele și cea mai probabilă cauză de producere a incendiului izbucnit pe 23 octombrie întru-n bloc de locuit de pe strada Pelivan nr.17/3 din municipiul Chișinău.

În urma cercetării statice și dinamice a locului incendiu, angajații IGSU au înaintat trei versiuni care puteau sta la baza izbucnirii focului.

Prima ipoteză înaintată este scurtcircuit în rețeaua electrică.

O altă versiune este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului electric, iar o a treia ipoteză investigată este imprudența în timpul fumatului.

Cea mai probabilă cauză de izbucnire a incendiului se va regăsi în încheierea întocmită de specialiști după finalizarea cercetării.

Incendiul din blocul de locuit de pe strada Pelivan 17/3 a fost lichidat cu participarea a peste 70 de salvatori și pompieri și 11 unități tehnice. În urma intervenției, un pompier din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri sectorul Ciocana a obținut  traumatisme la picioare. Acesta a fost investigat în cadrul Institutului de Medicină Urgentă, iar la moment se află la domiciliu în stare satisfăcătoare și urmează să primească tratament.