Noi IMAGINI din interiorul blocului cu mansardă, mistuită sâmbătă de flăcări

Primarul general Ion Ceban a mers la blocul de pe strada Pelivan 17/3 din sectorul Buiucani, acolo unde ieri, 23 octombrie, a izbucnit un incendiu. Acesta a postat și imagini din interiorul apartamentelor mistuite de flăcări.

„În perioada mandatului nu am permis construcția mansardelor. Tentativele și solicitările au fost stopate imediat. Ce am văzut azi e o bătaie de joc de oameni. Pereți subțiri, odăi mici, cu coridoare înguste și construită această mansardă din materiale ușor inflamabile”, a scris Ceban pe Facebook.

Tot astăzi, angajații IGSU au înaintat trei versiuni care puteau sta la baza izbucnirii focului. Prima ipoteză înaintată este scurtcircuit în rețeaua electrică. A doua versiune este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului electric, iar o a treia ipoteză investigată este imprudența în timpul fumatului.

Amintim că apelul la Serviciul 112 a fost recepționat sâmbătă, la ora 13:35. Potrivit primelor informații focul a izbucnit în interiorul unui apartament de la etajul 6, după care s-a răspândit spre mansarda blocului de locuit.

Conform IGSU, suprafața estimativă distrusă de flăcări este de 800 m2.