Reprezentanții HORECA se plâng pe abuzuri din partea autorităților

Reprezentanții sectorului Hoteluri, Restaurante și Cafenele (HoReCa) se plâng pe abuzuri din partea autorităților. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, reprezentanții HoReCa îndeamnă guvernarea să nu le atace afacerile și oamenii care muncesc în acest domeniu.

“Venim cu un apel către autorități și către cetățeni. Nu atacați afacerile, care încearcă să supraviețuiască, nu atacați oamenii care lucrează în acest domeniu și încearcă să facă față greutăților, ca să își continue activitatea. În aceste vremuri grele, trebuie să dăm dovadă de înțelegere, responsabilitate și unitate. Pentru că, doar împreună vom putea trece peste această pandemie”, se menționează în mesaj.

Amintim că în perioada 7-10 octombrie curent, ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații au verificat activitatea a 64 de agenți economici din domeniul HoReCa în privința respectării normelor antipandemice. Oamenii legii au dat buzna în localuri, fiind însoțiți de mascați. În rezultat, au fost depistate încălcări la 41 de agenți economici.