FLASH | Igor Dodon renunță la funcția de președinte al PSRM și pleacă din Parlament

Igor Dodon renunță la funcția de președinte al PSRM, dar și la mandatul de deputat. Anunțul de ultima oră a fost făcut de liderul socialiștilor, în cadrul unui briefing de presă.

Peste două luni, la 18 decembrie, va avea loc Congresul extraordinar al PSRM. Zece ani în urmă am devenit președinte al PSRM, în zece ani cu echipa am asigurat toate victoriile posibile pentru un partid. De două ori la parlamentare, la prezidențiale, am asigurat votarea unui președinte de Parlament, numirea unui premier din partea PSRM, avem în fruntea Chișinăului un reprezentant PSRM, am învins de două ori la funcția de bașcan al Găgăuziei.

PSRM rămâne în continuare una dintre cele mai importante forțe ale Republicii Moldova, și din ce în ce mai des aud că mai bine PSRM era la guvernare, decât cei care sunt acum și nu pot face față nici unei crize.

Mesaj pentru cetățeni: cu PSRM a fost și va fi mai bine în viitor. PSRM va reveni la guvernare și mult mai repede decât cred unii.

Nu este suficient să fii cel mai bun și cel mai profesionist, dar trebuie la timp să iai unele decizii. Azi am avut ședința executivului politic al PSRM, am discutat mai multe subiecte:

  1. Am decis ca la congresul din 18 decembrie să fie introduse modificări în statutul partidului, ca partidul să fie condus de un organ colegial al partidului. Deci nu va exista funcția de președinte al PSRM.
  2. Am decis să mă dezic de mandatul de deputat al Parlamentului. Eu nu văd sensul să fiu în acest Parlament. Cred că pot fi eficient în alte funcții. O cerere în acest sens va fi transmisă secretariatului Parlamentului. Am decis asta pentru că eu cred că rolul meu ca lider de opoziție va fi mult mai activ în afara Parlamentului, să merg din casă în casă, din sat în sat, să fiu tot mai activ între oameni. Vreau să demonstrez că nu mă ascund după imunitate”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a spus cu ce se va ocupa după plecarea din Parlament.

„Vreau să consolidez relațiile moldo-ruse. Vedeți ce se întâmplă între Republica Moldova și Federația Rusă. Agenda a fost abandonată de actuala guvernare. Nu este o politică clară pentru agricultori, pentru oamenii noștri care se află în Rusia, au refuzat să importăm Sputnik pe care oamenii îl așteaptă. Am acceptat propunerea să conduc o nouă organizație – Uniunea oamenilor de afaceri moldo-ruse, care este deja înregistrată”, a precizat Igor Dodon.