Fost director ANRE, către experții PAS: Iei cemodanul, o înfoi în Europa să cumperi gaz ieftin și îl aduci în Moldova

Fostul director al Agenției Naționale pentru Energetică, economistul Victor Parlicov face praf din experții PAS, care creează probleme la nivel național prin transmiterea unor mesaje eronate.

“În perioada de vară, prețurile la spot în Europa erau derizorii. Spotul din Europa era de 30 de dolari, 40 de dolari pe mia de metri cubi. Atunci a apărut o gașcă întreagă de oameni, care au început a striga, că uite oameni buni, noi procurăm de la Gazprom cu 120, 130, 140… Noi supraplătim la Gazprom, coșmar, de ce nu luăm spot? Oameni buni, cei care consideră că este gaz ieftin și poate fi adus în R.Moldova și pot da gaz mai ieftin la consumatori, n-au decât să-și ia o licență, care costă 3000 de lei, pe 25 de ani, să ieie cemadanul și să o înfoaie în Europa, să cumpere gaz ieftin și să îl aducă l consumatorul din R.Moldova. Nimeni nu îl încurcă, poftim, adă. Ce treabă are asta cu Moldovagaz”, a declarat Victor Parlicov la N4.

Expertul a explicat că rolul MoldovaGaz este să mențină contractele de lungă durată, la un preț stabil și convenabil pentru cetățenii Republicii Moldova pe întreaga perioadă a anului, și nu doar sezonier.