Sociolog: Moldova a devenit o bombă sanitară

Lipsa de organizare și incompetența guvernării de la Chișinău au transformat Republica Moldova într-o ”bombă sanitară”, susține sociologul Doru Petruți.

„Moldova a devenit o bombă sanitară. Mesaje confuze sau fuga de ele din partea celor care dădeau lecții de administrare fiind în opoziție, incapacitate instituțională, nepricepere, improvizații, conflicte mocnite, degringoladă … toate încep să se vadă cu ochiul liber, iar asta e valabil nu doar legat de domeniul sănătății.

„Vremurile bune” vor trece (prea) curând în lunga listă de sintagme luate în bășcălie – Moldova poveste de succes, Moldova fără sărăcie, integrare europeană, presă independentă etc”, a scris expertul pe pagina sa de socializare.

Amintim, numărul cazurilor de infectări cu Covod-19 și decesele provocate de virus sunt în continuă creștere în Moldova. în ajun au fost raportate 2052 de infecții și 29 de decese. Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, susține însă că nu avem motive de neliniște, deoarece cifrele prezentate sunt o eroare legate de statistică.