Deputații PAS râd de creșterea zilnică a prețurilor la carburanți și de criza gazelor

today.md

Majoritatea PAS din Parlament a răbufnit în râs, atunci când deputatul BCS Oleg Reidman s-a interesat despre situația de pe piața gazelor și creșterea zilnică a prețurilor la carburanți.

Profitând de prezența la tribuna Parlamentului a ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, deputatul comunist s-a interesat despre ce se întâmplă cu contractul de achiziție a gazului natural și despre motivele majorărilor zilnice a prețului la combustibil.

Întrebarea cu privire la incertitudinea legată de aprovizionarea Republicii Moldova cu gaze naturale și creșterea zilnică a prețurilor la carburanți le-a trezit însă amuzamentul deputaților PAS. Aceștia au început să râdă și să se distreze, neluând în serios esența problemei.

Amintim, Comisia pentru Situații Excepțională a decis, în ajun, stabilirea stării de alertă în ceea ce privește aprovizionarea țării cu gaze naturale. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a admis că, din noiembrie, Moldova ar putea rămâne fără gaze naturale, din cauză că Guvernul nu a reușit încă să semneze un contract cu furnizorul rus Gazprom.