PAS s-a apucat de presa incomodă: Cere „de urgență” instituirea unui control la posturile Moldova 1, NTV și Primul în Moldova

PAS încercă să preia controlul asupra presei din Republica Moldova. Deputatul PAS Liliana Nicolaescu-Onofrei, care este președinte al Comisiei parlamentare cultură, cercetare, tineret, sport și mass-media, a expediat o scrisoare către Consiliul Audiovizualului în care cere să fie instituit un control la trei posturi de televiziune: Moldova 1, NTV și Primul în Moldova. Documentul a fost făcut public de către deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Adela Răileanu.

„Vremuri bune cu apucături rele. Ca orice regim dictatorial, PAS a decapitat justiția, și-a instaurat personaje obediente și s-a apucat de presa indezirabilă. Cu ajutorul justiției, va lupta împotriva oponenților politici, iar cu un monopol asupra mass-media va ascunde abuzurile. Iată de ce, l-a închis pe Stoianoglo, iar acum s-a apucat de presa care nu-i cântă în strună. Vicepreședintele PAS, Liliana Nicolaescu-Onofrei, care este președinte al Comisiei parlamentare cultură, cercetare, tineret, sport și mass-media, îi cere (atenție! nu recomandă) Consiliului Audiovizualului inițierea ”de urgență” a CONTROLULUI posturilor TV Moldova 1, NTV și Primul în Moldova. ”De urgență”. Așa au procedat în raport cu procurorul general și așa vor să procedeze în raport cu presa neafiliată. Nu s-au apucat să rezolve ”de urgență” criza sanitară, criza energetică, explozia prețurilor, s-au apucat de capul presei, numită puterea a patra, pe care ÎNCĂ nu o controlează pe deplin, cum se întâmplă în cazul celorlalte trei. Apropo, scrisoarea către CA este pe antetul comisiei parlamentare de specialitate. În calitate de membru al comisiei respective, nu-mi amintesc să fi fost discutat acest subiect. În plus, nici nu aș fi participat la discutarea lui, or, este IMIXTIUNE directă în activitatea CA, lucru interzis de lege!!!”, a scris Adela Răileanu pe rețele de socializare.