Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp au picat în mai multe țări

UPDATE: Experţii în securitate cibernerică sunt de părere că problema care a determinat blocajul Facebook și al aplicațiilor WhatsApp și Instagram a fost declanşată de o eroare de configurare care a făcut ca serverele să devină inaccesibile, scrie Bild.

UPDATE: Fondatorul şi CEO-ul Facbook, Mark Zuckerberg a transmis utilizatorilor că îi pare rău pentru întreruperea care a afectat luni serviciile Facebook, Instagram şi WhatsApp, reluate după mai mult de şase ore. Din cauza situației create, Bloomberg a estimat că Zuckerberg a pierdut active de 5,1 miliarde de euro.

Aplicațiile Facebook, Messenger, Instagram și Whatsapp au încetat să funcționeze luni, în jurul ore 18:30. Sunt afectați utilizatori din întreaga lume, inclusiv din România și Republica Moldova, potrivit paginii downdetector.com.

Compania nu a comunicat până în prezent cauzele care au dus la ultimele probleme, nici un timp estimativ pentru remedierea problemelor.

„Ne pare rău, ceva nu funcționează bine. Lucrăm la asta și o vom rezolva cât mai curând posibil”, a transmis Facebook într-un mesaj pe site-ul companiei.

Pe toate cele trei platforme, principalele probleme înregistrate sunt legate de reîmprospătarea și încărcarea site-urilor.

Pe Instagram apare mesajul: „Nu s-a putut reîmprospăta feedul”, potrivit The Herald.

Între timp, un utilizator Downdetector a postat că „Facebook și WhatsApp au picat”, în timp ce altul a spus „nici măcar nu pot accesa site-ul Facebook”.

Pe cele două aplicații de mesagerie deținute de compania Facebook, Messenger și WhatsApp, mesajele nu pot fi trimise.

„Serverele Facebook și Instagram au picat !! Site-ul web nu poate fi accesat”, a avertizat un utilizator, pe Twitter.

sursa: libertatea.ro