Ceban: Pentru prima dată în acest an, Primăria intervine în mai multe curți de bloc

În sectorul Centru al capitalei se lucrează intens la repararea curților de bloc. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, care menționează că în acest an, Primăria capitalei a obținut un record absolut la capitolul intervenții pe mai multe adrese din Chișinău.

„Pentru prima dată în acest an, Primăria intervine în mai multe curți în toate sectoarele capitalei cu multiple adrese de bloc. Pe adresa şos. Hînceşti 55/3, 55/4, 55/5, 55/6 a fost decapat stratul uzat de asfalt, urmând să fie aplicat altul noi. Deja a fost instalat terenul de joacă şi fitness şi urmează amenajarea locurilor de parcare”, a declarat Ceban.

Totodată, au loc intervenții și în curțile de bloc de pe str. Drumul Viilor, str. Ialoveni, str. Lomonosov și bd. C. Negruzzi.

„Curtea din str. Drumul Viilor 40, 42, unde în preajmă este şi grădinița nr. 59, la fel este în lucru. Sunt amenajate locurile de parcare, instalate borduri şi urmează la final să fie instalat mobilierul urban şi amenajat spaţiul verde. În curtea din str. Ialoveni 96, 98 se munceşte la instalarea trotuarelor şi la amenajarea parcărilor. În alte 2 curţi din str. Lomonosov 38, 40 şi bd. C. Negruzzi 2, 4, 6, 8, urmează să înceapă lucrările”, a declarat Ion Ceban.

Menționăm că în prezent sunt desfășurate activități de amenajare a 35 de curți de blocuri, selectate pentru reabilitare în anul curent. Lucrările sunt inițiate în cadrul Proiectului municipal „Curți de blocuri confortabile”.