Foști colaboratori SIS îl avertizează pe Ion Ceban: Cineva aruncă pastile în canalizări ca să pută în oraș!

Primarul general Ion Ceban a primit informații că cineva ar arunca pastile în canalizările din capitală, pentru a crea miros neplăcut în oraș. Ceban afirmă că acest lucru ar fi făcut de autoritățile centrale ale țării.

Au apărut unele informații, inclusiv de la foștii colaboratori ai SIS-ului din municipalitate. Stimați Chișinăuieni, este primul an, în ultimii 30 de ani când în Chișinău nu pute. Nu pute a rahat, pe care am obișnuit să-l mirosim în perioada de vară. Am fost avertizat de unii foști colaboratori ai SIS-ului, că s-ar putea să existe în această privință unele bazaconii făcute de autoritatea centrală, inclusiv s-a vorbit de posibilitatea aruncării în sistemul de canalizare a unor pastile, pentru ca nu cumva în Chișinău să nu existe un an în care să nu pută.

Eu mă bucur că în Chișinău nu mai pute cum a mirosit anterior. Vedeți să nu ne facă bazaconii respectivii cetățeni. Să monitorizați. Dacă ceva se întâmplă, să fiu informat. Toate 3 colectoare care vin la stația de epurare sunt monitorizate 24/24. Vrea cineva să ne facă un bine. Eu vă rog foarte mult ca aceste monitorizări să fie intensificate și numărul de oameni să fie mai mare”, a declarat Ceban.

Ceban a mai cerut specialiștilor să prezinte săptămâna viitor un raport cu privire la râul Nistru, întrucât debitul de apă este foarte jos și ar putea apărea riscuri.