Chișinăul rămâne sub Cod Roșu! Comisia municipală de sănătate publică urmează să revizuie mai multe decizii

Capitala rămâne în stare de alertă, cu Codul Roșu activ pe tot municipiul. Potrivit primarului general Ion Ceban, astăzi, se va convoca ședința Comisiei municipale de sănătate publică unde se va revizui mai multe decizii.

„Am demonstrat că ne putem mobiliza împreună și avem în municipiu cea mai înaltă rata de imunizare anti-Covid – peste 30% din populația generală. Ne trebuie în continuare suportul MAI în monitorizarea respectării regulilor de sănătate publică, inclusiv în stații și în transportul public.

Promovăm și insistăm în continuare pe vaccinare. Despre pacienții cu Covid: rămânem în alertă, deoarece avem internări în creștere. La Centrul COVID MoldExpo sunt total 284 pacienți, inclusiv, 267 staționar la tratament. 23 pacienți sunt în terapia intensivă în stare gravă.

La Spitalul de Ftiziopneumologie sunt internați 90 pacienți. Eforturile medicale, eforturile financiare și eforturile administrative sunt enorme. Ce ține de evenimentele publice, diferite festivaluri și concerte anunțate de diferiți organizatori în perioada lunii septembrie și octombrie: PMC nu poate interveni pentru a le interzice”, a punctat Ceban.

Edilul a rugat autoritățile centrale să asigure monitorizarea și respectarea regulilor stricte la aceste evenimente. „Noi, în cadrul municipalității am anulat multe evenimente pentru septembrie si lunile următoare, anume pentru a proteja populația, dar și pentru a da un exemplu altor organizatori și autorități”, a conchis Ceban.