Ședință extinsă la Primăria Chișinău privind sistemul de management al parcărilor

Sedintă extinsă privind starea de lucruri pe partea sistemului de management al parcărilor, implementarea sistemului de taxare electronică, proiectele majore în infrastrucura municipală, precum și cu privire la starea de degradare a rețelei stradale urbane și a lucrărilor de artă existente.

Potrivit primarului general Ion Ceban, scopul ședinței este de a crea o imagine de ansamblu pe diferite domenii de activitate, asigurând sinergia între profilele de dezvoltare pe filierele menționate mai sus, prin prezentarea rezultatelor unui set de studii lansate recent și materializarea opiniilor consultanților și experților din mediul academic din prima sursă, în consolidarea acțiunilor concrete de modernizare a transportului și infrastructurii.

„În speță, au foat prezentate rezultatele studiului de oportunitate privind implementarea sistemului de management al parcărilor auto în mun. Chișinău, inclusiv opțiunile de organizare a sistemului, prezentarea sondajelor realizate privind percepția populației și estimări ale impactului implementării sistemului.

La fel, au fost prezentate schemele de organizare a parcărilor în centrul civic al mum. Chișinău, în limitele str. M. Viteazu – Mateevici – Ismail – Albișoara, prin prisma asigurării unui obiectiv de aprox 3000 locuri de parcare din zona menționată, stratificate pe tipuri de intervenții.

În același timp, cu experții UTM s-au discutat soluții alternative, cu un grad sporit de eficienăță în stoparea avansării stării de degradare a străzilor și podurilor din or. Chișinău, cu accent pe soluții de intreținere de tip preventiv, în scopul conservării patrimoniului rutier”, a punctat edilul.