Alte 9 autobuze cu parcurs aduse în Moldova din Olanda

9 autobuze VDL din cele 40 de unități de transport cu parcurs din Olanda achiziţionate de municipalitate, au ajuns la Chișinău. Potrivit primarului general Ion Ceban, unitățile sunt supuse procedurilor de devamare.

„Este vorba de autobuzele din lotul celor 58 de unități de transport. Alte 18 autobuze cu parcurs achiziţionate din Norvegia de model VOLVO și MAN, sunt în Parcul Urban de Autobuze din Chişinău.

Câteva unități au fost deja distribuite pe diferite rute în suburbii, acolo unde necesitatea de transport public este una stringentă.

Toate unitățile de transport vor fi puse pe rute doar după o verificare şi testare minuţioasă a stării tehnice. În prezent sunt instruiți şi şoferii.

Ulterior, autobuzele vor fi repartizate pe rutele municipale în oraș și în suburbii. Până la sfârşitul anului vom avea pe străzile capitalei în total 58 de autobuze cu parcurs achiziţionate din Norvegia şi Olanda”, a declarat Ceban.

Amintim că la Chişinău au ajuns şi primele 5 din totalul de 100 de autobuze noi achiziţionate de municipalitate de la compania ISUZU. În ultimul an au fost procurate și 62 de troleibuze.