În week-end va avea loc maratonul de vaccinare pentru cadrele didactice

Vineri şi sâmbătă, 30-31 iulie, între orele 8.00 – 17:00, la Centrul municipal de vaccinare (Petru Rareş 18) sunt aşteptate toate cadrele didactice şi angajaţii din cadrul sistemului educaţional din capitală pentru a se imuniza împotriva COVID-19.

„Sunt suficiente doze de vaccin: – Pfizer- Johnson&Johnson- AstraZeneca- Sinovac – Sputnik V (doza 2)”, a scris primarul general pe Facebook.

În I zi, vineri, sunt aşteptate cadrele didactice şi auxiliare din învăţământul general (şcoli, grădiniţe).

În II zi, sâmbătă, sunt aşteptaţi angajaţii din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului şi cei de la Direcţia Cultură.Capacitatea Centrului municipal de vaccinare este de 1200 de persoane pe zi.

Vaccinul va fi administrat în baza actului de identitate, după principiul primul venit, primul servit.

Vor fi asigurate toate condițiile pentru buna desfășurarea a procesului de vaccinare, vor fi puse la dispoziţie în preajma Centrului municipal de vaccinare corturi anticaniculă, apă şi mobilier.

„În acest proces vom fi ajutaţi de medici, poliţişti, voluntari și toți responsabilii. Ne dorim să înceapă procesul educaţional de la 1 septembrie cu prezenţa fizică a profesorilor şi elevilor în sălile de clasă, sănătoşi şi în siguranţă”, a adăugat edilul.