La Chișinău, au ajuns primele 5 autobuze noi din lotul de 100 de unităţi de transport de model ISUZU

Primele 5 autobuze noi din lotul de 100 de unităţi de transport de model ISUZU au ajuns la Chișinău. Potrivit primarului general Ion Ceban acest lucru trebuia să se întâmple cu un an în urmă, însă cineva a pus bețe în roate.

„Autobuzele corespund celor mai înalte standarde de calitate, fiind dotate cu sistem de aer condiționat, podea joasă cu platformă retractabilă pentru a asigura accesul persoanelor cu necesităţi speciale.

Termenul de garanție este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța unităților de transport.

Conform contractului de achiziționare, urmează să fie livrate alte 28 de unități de transport, iar restul vor ajunge la Chișinău până la finele anului.

Costul total al autobuzelor este de circa 12,5 milioane de euro”, a punctat edilul.

Ceban afirmă că totodată, până la sfârșitul săptămânii vor fi livrate și 10 autobuze VDL din Olanda, din lotul celor 58 de autobuze cu parcurs, achiziționate de municipalitate.

Amintim că până în prezent, în Parcul Urban de Autobuze au ajuns 18 autobuze cu parcurs de model VOLVO și MAN din Norvegia. Primele 4 dintre acestea au fost deja distribuite pe diferite rute în suburbii, acolo unde necesitatea de transport public este una stringentă.

Toate unitățile de transport vor trece testarea tehnică, apoi vor fi repartizate pe rutele municipale în oraș și în suburbii.