Punctele de vaccinare din municipiul Chișinău vor activa în regim de 7/7 zile

Punctele de vaccinare din municipiul Chișinău vor activa în regim de 7/7 zile, conform programului de activitate al instituțiilor medicale publice și private. Cu acest anunț a venit primarul general Ion Ceban, care spune că gestionarea situației COVID-19 rămâne în continuare prioritatea primordială!

„Nu ne dorim nimeni revenirea la situația pandemică de criză. În contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19 şi a depistării în Republica Moldova a tulpinii Delta, care este extrem de agresivă şi contagioasă, procesul de vaccinare împotriva coronavirusului cu orice vaccin disponibil – rămâne măsura esențială de sănătate publică recomandată pentru toate persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

Astfel, s-a luat decizia ca toate punctele de vaccinare din capitală să activeze în regim de 7/7 zile, conform programului de activitate al instituțiilor medicale publice și private, inclusiv cu asigurarea deplasării la domiciliu a echipelor mobile de vaccinare, la solicitarea persoanelor cu dizabilitate inclusiv cu dificultăți locomotorii”, a precizat acesta.

Şi punctele mobile de vaccinare (troleibuzul/autobuzul) vor activa 7/7, pe tot parcursul campaniei de vaccinare, conform programului prestabilit.

În context edilul a solicitat ca toţi angajatorii să asigure tot suportul, inclusiv să le permită angajaţilor deplasarea la cel mai apropiat punct de vaccinare în timpul zilei de muncă, dacă oamenii doresc să se imunizeze.