Fermierii din nordul țării, disperați: aruncă mormane de castraveți la păsări, pentru că nu au unde să-i vândă | VIDEO

Un fermier din nordul țării a ajuns la limita disperării. Bărbatul a crescut toată vara castraveți și roșii, iar acum nu are unde să le vândă și a decis să dea legumele la animale. Materialul video și povestea agricultorului moldovean a fost făcută publică pe o rețea de socializare.

“Dat fiind faptul că legumele autohtone nu au loc pe rafturile rețelelor de magazine precum și prețul mic cu care pot fi comercializate, anul acesta castraveții vor servi drept hrană rățuștelor din curte. Cel mai probabil situație similară va urma și cu roșiile și ardeii. Trist, dar adevărat”, a scris autorul postării.

Din postare mai aflăm că producătorul de castraveți este un fermier din orașul Rîșcani. Bărbatul a venit la piața din Chișinău să-și vândă marfa și să câștige un ban.

“Pentru 1 kg de castraveți cerea 1 leu, roșii – 2,5 lei, ardei – 4 lei. Din păcate în cele 2 zile în așteptarea cumpărătorilor acesta a comercializat doar ⅓ din volum produselor, cu restul a fost nevoit să facă cale întoarsă. Cei care susțineți că achiziționați legume în valoare de 10 – 20 lei per kg, este evident că vânzătorul este intermediar”, a mai scris autorul.