Primele 4 autobuze cu parcurs din Norvegia, din cele 18 ajunse la Chişinău, vor fi puse pe rute în suburbii

Primele 4 autobuze cu parcurs din Norvegia, din cele 18 ajunse la Chişinău, vor fi puse pe rute în suburbii. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, care afirmă că în această săptămână începe testarea primelor patru autobuze „MAN Lions City” pe rutele suburbane ale municipiului. 

„Astăzi autobuzele sunt programate pe rutele nr. 2 (or. Cricova), nr. 11 (or. Durleşti), nr. 16 (or. Vatra) și nr. 39 (com. Bubuieci). Am solicitat să fie analizată situaţia în toate suburbiile, iar unităţile de transport să plece în localităţile cu cea mai stringentă problemă la capitolul lipsa transportului public. Problema va fi discutată în continuare cu primarii de suburbii, iar la necesitate rutele de autobuz vor fi extinse sau chiar modificate. 

Ne dorim să acoperim suficient necesitatea transportului public în suburbii, în conformitate cu necesităţile locuitorilor. Tot până la sfârşitul acestui an, la Chişinău vor fi aduse cele 100 de autobuze noi de la ISUZU”, a punctat Ceban.

Amintim că la Chişinău mai urmează să ajungă alte 40 de autobuze VDL din Olanda. Astfel, vor fi în total 58 de autobuze cu parcurs repartizate în suburbii.