Ceban vrea claritate: În septembrie vom pune la aceeași masă de discuții consilierii din CMC, constructorii din capitală și executivul

În luna septembrie Primarul general Ion Ceban împreună cu Executivul Primăriei își propune să aibă o întâlnire la care vor fi invitați consilieri municipali și dezvoltatori imobiliari unde se va discuta toate subiectele. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței Primărie Chișinău de astăzi. 

Potrivit lui Ceban, Chișinăul este un oraș care poate și trebuie să se dezvolte din punct de vedere a construcțiilor, pe de altă parte sunt oameni sau mai nou specialiști în tot, care nu sunt de acord cu un proiect sau altul și duc lume în eroare.

„Vom asculta părerile constructorilor și vom răspunde la întrebările propuse. Astfel ca să fie clar pentru toată lumea cum se acționează. 

Pe cealaltă parte sunt constructorii care sunt supărați pe Autoritățile Publice Locale că ar bloca dezvoltarea domeniului construcțiilor în Chișinău. Ceea ce este cert că în ultimul an Direcția Arhitectură a eliberat mai puține acte permisive comparativ cu anii precedenți. 

În mandatul meu de primar nu există nici un proiect care ar fi ilegal permis să fie construit pe teritoriul Chișinăului. Mulți spun că au fost multe PUZ-ri realizate, nu este adevărat. În total sunt 4. Iar lumea iarăși este dusă în eroare. 

Astăzi sunt cereri și solicitări de la dezvoltatorii imobiliari care sunt minuțios analizate, dar care deciziile finale depind și de Consiliul Municipal – nu doar de mine, viceprimari și șef de direcție. 

Eu înțeleg că acest domeniu este unul principal pentru Chișinău, iar multă lume muncește anume în acest sector”, a declarat primarul. 

Ceban afirmă că paralel este făcută lista celor mai problematice construcții din oraș, în cazurile în care astăzi primăria nu poate interveni după ce administrația veche a admis anumite încălcări și a fost permisă construcția acestor clădiri. Dosarele vor fi transmise organelor competente”, a punctat Ceban.