Continuă suplinirea stocului de echipament tehnic al „Asociației Spațiilor Verzi”

Continuă suplinirea stocului de echipament tehnic al Î. M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”. Astfel, primarul general Ion Ceban a dispus procurarea a două minitractoare multifuncționale și un set de utilaje.

„Tractoarele sunt de tip Avant-860, cu un set de agregate ce vor permite ușurarea, pe alocuri înlocuirea, muncii fizice a angajaților asociației. Utilajele vor permite realizarea lucrărilor de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din capitală, salubrizarea aleilor de deșeuri vegetale, excavarea solului nefertil sau așternerea solului fertil în mod mecanizat. 

Tehnica poate fi utilizată atât în perioada caldă a anului, cât și în perioada rece. Pentru perioada de iarnă, sunt prevăzute lucrări ca: împrăștierea soluției antiderapante, înlăturarea zăpezii de pe alei etc. 

Costul minitractoarelor constituie 2690000 lei. Echipamentul tehnic a fost procurat din sursele alocate de către Primăria Municipiului Chișinău”, a declarat Ceban. 

Edilul a mai punctat că tot în acest an, a fost suplinit stocul cu 10 aspiratoare necesare pentru măturarea străzilor, două tractoare moderne de cosit iarba, un microbuz, furgonetă basculantă, autobasculantă cu laturi înalte și vehicul cu cabină dublă.

În anul 2020 au fost achiziționate și distribuite în sectoare 5 sărărițe, 5 aspiratoare atașabile la tractoare pentru efectuarea salubrizării mecanizate, 5 remorci pentru tractoare, o autospecială pentru deservirea veceurilor mobile și o autospecială pentru containere.

„Volumul de lucru în cadrul Î. M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, lipsa utilajelor necesare sau folosirea tehnicii vechi, îngreunează și mai mult activitatea oamenilor. Îmi doresc crearea unor condiții optime pentru muncitori, astfel urmează și în continuare să suplinim stocul de echipament necesar”, a conchis Ceban.