Record de proiecte de infrastructură! Un sector din Chișinăul – fruntaș la capitolul schimbare

Cel mai mare sector al capitalei, Botanica, este lider în numărul proiectelor de reabilitare implementate. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, care a menționat că sunt în desfăşurare multiple proiecte frumoase, de care se vor putea bucura chişinăuienii.

„Este vorba despre: renovarea parcului din str. Sarmizegetusa; amenajarea scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl; modernizarea Parcului „Valea Trandafirilor”; amenajarea locurilor de parcare și renovarea trotuarelor pe str. Teilor; amenajarea scuarurilor pe str. Valea Crucii 24, șos. Muncești 42, bd. Cuza Vodă 28/1, amenajarea locurilor de parcare pe bd. Cuza Vodă 21/1; reparația subteranei din str. N. Titulescu și bd. Decebal”, a menționat Ceban.

Totodată, pentru prima dată din ultimii zeci de ani, se atrage o atenție deosebită curților de bloc, dar și instituțiilor de învățământ, a menționat edilul.

„În cadrul Proiectului ,,Curte confortabilă” sunt reparate curţile pe adresele: bd. Cuza Vodă 18/1, 20/1; str. Pandurilor 68, 70/1, 70/2; bd. Traian 1/1; bd. Dacia 20; pe mai multe adrese sunt reparate accesele în curțile de bloc și către instituțiile educaționale; în mai multe curți de bloc este instalat și modernizat iluminatul stradal. Este implementat Proiectul ,,Eficiența energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”, în cadrul căruia sunt renovate Grădiniţa nr 112; Liceul Teoretic ,,B.P. Hașdeu”, Liceul Teoretic ,,Vasile Alecsandri”, Liceul Teoretic cu profil de arte „Elena Alistar”, Liceul Teoretic cu profil sportiv ,,Gloria”, a declarat primarul general.

De asemenea, până la sfârșitul anului, urmează a fi implementate proiecte ca: amenajarea scuarului „Sfântul Dumitru” din bd. Traian 9, 7/2; lucrări de redirecționare a apelor pluviale, Grădiniţa nr.112; reparaţia accesului din str. Melestiu către lacul nr.1 din Parcul ,,Valea Trandafirilor”; amenajarea scuarurilor pe străzile: Cuza Vodă 14, 25/2; bd. Dacia 2, 8; str. Belgrad 19/1; Brâncuşi 146; str. Grenoble 209; Munceşti 54, 404; reabilitarea trotuarelor din bd. Decebal; Reparația bd. Dacia (un proiect multianual amplu); reamenajarea scuarului la intersecția str. N. Titulescu și bd. Decebal.