„Chișinăul muzicii clasice” – genericul celei de-a III-a zi a Festivalului „Te salut, CHIȘINĂU!”

„Chișinăul muzicii clasice”, acesta este genericul celei de-a III-a zi a Festivalului „Te salut, CHIȘINĂU!”.

La ora 18.00 în Parcul „Alunelul” va fi organizat un program distractiv pentru copii „Fetița cu surprize”.

La 19.00 pe str. pietonală Eugen Doga va avea loc un recital de muzică clasică. Va evolua Orchestra de Cameră a Sălii cu Orgă, dirijor principal, Cristian Florea Ioan, maestru în artă.

Totodată, la 19.30 în Parcul „La Izvor” – Havuzul Muzical doritorii vor putea asculta un recital de muzică clasică cu Orchestra municipală de cameră „CAMERATA CHIȘINĂU”, dirijor Mihai Amihalachioaie, maestru în artă.

La ora 20.00 în Parcul „Valea Morilor” – Scările de granit, locuitorii capitalei vor putea savura un recital de muzică clasică. Va cânta Octetul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, dirijor Mihail Agafița, maestru în artă.

 • 21:00 Proiectie de film din cadrul Festivalului International „CRONOGRAF”
  Locație:
  Str. Pietonală Eugen Doga
  Parcul „La Izvor”, lângă havuz
  Parcul „Valea Morilor” Scările de granit.
  Seara va culmina la ora 21.00 în 3 locaţii din capitală. Este vorba despre str. Pietonală Eugen Doga, Parcul „La Izvor” – Havuzul Muzical şi Parcul „Valea Morilor” – Scările de granit. Acolo vor fi organizate proiecții de film din cadrul Festivalului Internațional „CRONOGRAF”.

,,Festivalul se desfășoară cu ocazia aniversării a 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului. Oamenii talentaţi sunt cei alături de care putem schimba şi moderniza capitala. Vă așteptăm să petrecem împreună momente de excepție pentru orașul Chișinău!” a scris pe pagina sa de Facebook primarul general, Ion Ceban.

Festivalul „Te salut, CHIȘINĂU!” se va încheia sâmbătă, 17 iulie.