Lucrări de reabilitare și zeci de proiecte în sectorul Buiucani

Unul din cele mai mari sectoare ale capitalei, Buiucani, în ultimii 2 ani a făcut un salt important spre modernizare. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, care a enumerat proiectele în desfășurare.

Continuă reabilitarea Parcului ,,La Izvor” și a străzii I. Creangă; reabilitarea scuarului din str. Calea Ieșilor 12; repararea trotuarului din str. L. Deleanu; amenajarea parcării din fața Parcului ,,Alunelul”; amenajarea scuarului din str. Paris; reparaţia trecerii subterane din preajma fostului Cinematograf ,,Flacăra”; reparaţia subteranei din str. Calea Ieşilor 1 şi 2. De asemenea, a fost renovată și schimbată Inscripţia ,,Chişinău” de la intrarea în oraş din şoseaua Balcani”, a specificat Ceban.

Totodată, în sectorul Buiucani urmează ca mai multe proiecte de infrastructură să prindă contur: „Teatrul de vară, pistele pietonale şi sistemul de iluminat în Pădurea parc ,,Butoiaş”; amenajarea scuarului Consiliului Europei din str. M. Kogălniceanu, amenajarea scuarului din str. Bucureşti; reabilitarea aleilor de la intersecţia str. N. Costin şi O. Ghibu; reabilitarea trotuarelor din str. A. Sciusev. În paralel în sector urmează a fi reparate 7 curți de bloc, în cadrul proiectului „Curți confortabile”, a declarat edilul.

Reamintim, mai multe instituții de învățământ din sectorul Buiucani sunt în proces de renovare în cadrul Proiectului ,,Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”, este vorba de:Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” blocul 1, Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” blocul 2, Liceul Teoretic ,,Vasile Vasilache”, Liceul Teoretic ,,Vasile Lupu”, Liceul Teoretic ,,Petru Rareș”, Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu” şi Grădiniţa Nr. 34.