Festivalul „Te salut, CHIȘINĂU!” la a doua zi. Evenimentele programate pentru astăzi

A II-a zi a festivalului se va petrece sub genericul „Chișinău în tradiție populară”.

Astfel la ora 11.00 la filialele Bibliotecilor Transilvania, Maramureș, Tudor Arghezi, locuitorii capitalei se pot întâlni cu scriitorii: Ianoș Țurcanu, Ion Iachim, Virgil Mărgineanu.

La ora 18. 00 lângă havuzul Muzical din Parcul „La Izvor” va avea loc un program distractiv pentru copii „Fetița cu surprize”.

La 19.00 Recital de muzică populară pe str. Pietonală Eugen Doga va evalua orchestra municipală de muzică populară „Frații Advahov” cu Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Ioana Căpraru, Ansamblul etnofolcloric „Ștefan Vodă”, Igor Rusu, Valentina Volontir, Silvia Zagoreanu, Gabriel Nebunul, Alina Ureche, ș.a.

La fel la 19.30 în parcul „Valea Morilor” la scările de granit va avea loc un recital de muzică populară unde vor cânta grupul de Lăutari Ungheni și Ansamblul de Muzică și Dans Popular „Mărțișor”, conducător Anatol Magdîl.

Totodată la 21.00 pe str. Pietonală Eugen Doga, în Parcul „La Izvor” – Havuzul Muzical şi în Parcul „Valea Morilor” – Scările de granit vor fi proiecții de film din cadrul Festivalului Internațional „CRONOGRAF”.

„Invităm toți chișinăuienii și oaspeții capitalei să celebreze aniversarea a 585 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Vă așteptăm cu drag!”, a scris pe pagina sa de facebook primarul general, Ion Ceban.