„Te salut, Chișinău!” Prima zi a fost dedicată muzicii jazz

În capitală a fost dat start festivalului „Te salut, Chișinău!”, care a cuprins o serie de evenimente culturale, prima zi fiind dedicată muzicii jazz. Primarul general a reușit să viziteze mai multe locații cu program deosebit.

“Chişinăul în ritm de Jazz! Am vizitat în această seară cele trei locaţii unde Primăria a organizat recitaluri muzicale de jazz. Este vorba despre str. pietonală Eugen Doga, Parcul „La Izvor” şi Parcul ,,Valea Morilor”, scara de granit. Împreună cu locuitorii capitalei am ascultat muzică bună interpretată de „Jazz Orchestra” a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, conducător artistic Petru Haruța, solist Cristi Aldea-Teodorovici şi Ana Odobescu, Formația Ethno Jazz „Trigon” și Vali Boghean Band, şi Alex Calancea Band”, a specificat edilul.

Primarul general a subliniat că oamenii talentați reprezintă un perpetuum mobile al Chișinăului actual.

“Prima zi a primului Festival municipal „Te salut, Chișinău!”, dedicat celor 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului, am decis să o dedicăm oamenilor talentaţi din acest domeniu. Oamenii talentaţi sunt cei alături de care putem schimba şi moderniza capitala. Te salut, Chişinău! La mulți ani, Chișinău!”, a conchis edilul.

Festivalul se desfășoară cu ocazia aniversării a 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului. Evenimentul se va desfășura timp de 4 zile și va cuprinde activități cultural-artistice: expoziții și mese rotunde tematice, întâlniri cu scriitorii; recitaluri cu diverse genuri de muzică (clasică, populară, folclor, jazz, etno etc.). De asemenea, în diferite locații se vor desfășura proiecții de film, competiții de șah, dame și table, expoziții de artă cu vânzare, târguri ECO ale producătorilor autohtoni, organizarea rutelor turistice „Chișinăul de astăzi și de altă dată” etc.