Ceban: A doua etapă de înscriere a copiilor în clasa I va avea loc în perioada 14 iulie – 30 august

Cea de-a II-a etapă de înscriere a copiilor în clasa I, în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, va avea loc în perioada 14 iulie – 30 august curent.

Potrivit primarului general Ion Ceban, pentru asta, părinții trebuie să acceseze platforma online escoala.chisinau.md. Astfel, vor fi completate locurile rămase disponibile după prima etapă – 3.868.

Etapa a II-a este valabilă pentru:
• Copiii care urmează să fie înscriși în clasa I cu profil, în alte districte școlare pe locurile rămase libere;
• Copiii din districtul școlar corespunzător, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși;
• Copiii care urmează să fie înscriși în instituțiile din alte districte școlare, în funcție de locurile rămase disponibile.
• Totodată, instituțiile cu clase cu profil vor organiza probele de aptitudini, prin coordonare cu organele locale de specialitate în domeniul învățământului”, a declarat edilul.

Primarul afirmă că lista finală a copiilor înscriși în clasa I, urmează să fie afișată pe site-ul fiecărei instituţii de învăţământ până în data de 30 august.

Reamintim că procesul de înscriere a copiilor în clasa I a fost realizat în 141 de instituții de învățământ publice și private din municipiu (122 de instituții de învățământ publice și 19 instituții de învățământ private). Astfel, la finele primei etape de înscriere în clasa I, în instituțiile publice din municipiul Chișinău au fost înscriși 5.240 copii. Pentru anul de studii 2021-2022 se preconizează înscrierea a 9108 copii.

Pentru anul curent Primăria Chișinău a repartizat 130 de milioane de lei pentru reparația și pregătirea instituțiilor educaționale către un nou an școlar. Totodată la mai multe instituții au loc lucrările de termoizolare ale clădirilor.