130 de milioane de lei pentru reparația grădinițelor și școlilor din capitală, mai mult decât anul trecut

În jur de 130 de milioane de lei au fost alocate în acest pentru reparația grădinițelor și școlilor din capitală, spune primarul general Ion Ceban. Edilul afirmă că această sumă este cu 30 de milioane mai mare decât cea de anul trecut.

Din totalul de 88 de instituții de educație timpurie planificate conform foii de titlu, în 19 instituții deja au fost finalizate lucrările, În 48 de instituții lucrările sunt în proces de demarare, 10 instituții sunt în proces de contractare pentru procedura de achiziții și 11 instituții contractele sunt semnate se așteaptă doar inițierea lucrărilor de reparații.
Până la finalul perioadei estivale, reparațiile în cele de 88 de instituții vor fi finalizate în proporție de 100%”
, a declarat Ceban.

Edilul spune că au fost alocate peste 23 milioane pentru lucrări de reparație capitală a trei instituții de educație timpurie care urmează a fi redeschise, două în sectorul Buiucani și una în sectorul Râșcani. De asemenea, au fost alocate cca 35 milioane lei pentru reparația și extinderea rețelei instituțiilor secundare

„A fost constituit și unui grup de lucru pentru monitorizarea executării lucrărilor de reparație a edificiilor instituțiilor municipale de învățământ. Mă interesează la ce etapă se află toate procedurile și dacă totul este coordonat. Vreau implicarea activă a tuturor factorilor responsabili de pregătirea condițiilor în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău către noul an de studii, atât prin supravegherea lucrărilor de reparație, cât și prin asigurarea transparentă a procesului”, a conchis primarul.