Ion Ceban îi cere lui Victor Chironda să plece din funcția de viceprimar

Ion Ceban cere lui Victor Chironda să plece din funcția de viceprimar, întrucât acesta nu se descurcă cu atribuțiile pe care le are. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe organizată de acesta. De asemenea, edilul a enumerat ceea ce nu s-a reușit și proiectele care sunt tărăgănate.

„Eu am fost acel care l-am propus în funcție și nu poate continua la nesfârșit să răspund la toate inacțiunile și nereușitele lui. Primăria nu se administrează în Facebook, nu este o simplă organizație unde doar vorbim despre probleme. Primăria e în teren, acolo unde sunt nevoile și grijile oamenilor. Fiecare membru al echipei, a avut libertatea să-și aleagă oamenii cu care lucrează, să aducă oameni de încredere și profesioniști. Ce a făcut și Domnul Chironda, doar că doar el zice că are probleme.

Lucrul la Primărie nu este despre boceala unora că ceva nu mai convine, dar trebuie de ridicat mânicile cămășii și de lucrat”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că ceea ce este în spațiul public în ultimele zile este isteria unui viceprimar, care o demonstrează prin toate metodele sale, iar concluzia este că nu vrea să-și piardă fotoliul.

„A venit cu acuzații nefondate în adresa mea, a colegilor mei și colegii lui, dar și a mai multor angajați ai primăriei, iar lumea astăzi este nedumerită. S-a creat impresia la toți că doar unicul el lucrează în primăria Chișinău în rest toți sunt așa niște funcționărași care vor să-l supere pe dumnealui. Vorbe și declarații fără probe care nu pot fi demonstrate și sunt la nivel de cuvinte spuse. Fiecare atac poate fi legal contrapus. De fapt este el cel care îi persecutează și îi intimidează pe toți colegii în ultima perioadă, prin acțiunile sale de învinuire, dar și atacare în instanță pe subiecte care știe foarte bine că nu are dreptate. În loc să se ocupe de procese necesare pentru oraș, având un domeniu foarte important, avea și are timp de intrigi și a scrie scrisorele pe la diverse instituții pentru a se plânge pe subalternii săi din direcții.

Victor Chironda a așteptat să merg în deplasare ca să iasă public și să arunce murdării în adresa tuturor, motivând că nu a fost auzit, dar de fapt nici nu a venit să spună pentru a fi auzit. Nu l-am numit, nu l-am atacat așa cum spune, nicicum, nu am comentat. Ceea ce face acum și continuă să facă, este să se victimizeze. El a uitat că nu cetățenii l-au ales în această funcție, dar eu l-am invitat să fie parte a echipei, deși mulți spuneau că este o persoană care îți poate pune cuțitul în spate oricând”, a declarat Ceban.

Primarul a punctat că toate aceste acțiuni sunt întreprinse deoarece a simțit că poate pleca, și că Chironda își crează o nouă pârghie de carieră. „Și eu de mult comunic că toate proiectele care erau în sarcina sa de realizare sunt stagnate, blocate și chiar unele nu sunt începute”, a conchis acesta.