Ceban, despre Chironda: viceprimar cu ZERO implicare

privesc.eu

Un viceprimar cu implicare „Zero”. Așa a fost numit astăzi Victor Chironda de către primarul general Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă. Edilul a enumerat proiectele în care Chironda practic nu s-a implicat de loc.

Conceptul cu privire la parcaje și crearea locurilor de parcare cu plată în oraș: Victor Chironda – implicare „Zero”. Nu mai vorbesc de proiecte de parcări multietajate. Suntem la un an și jumătate de mandat. A publicat un concept anul trecut, plagiat din unele surse, ceea ce a demonstrat și mass-media. Dacă nu mă implicam eu, nu avem ceea ce avem astăzi.

Conceptul cu privire la comerțul stradal, ce numim noi gherete – implicare „ZERO”. Domeniul a fost preluat de alt viceprimar Inga Ionesii și dus la bun sfârșit. Conceptul cu privire la publicitatea stradală și tot ce înseamnă, design stradal – „ZERO”.

Reparația drumurilor și trotuarelor, calitatea lucrărilor – implicarea lui Victor Chironda „ZERO”. Strada Ion Creangă, Albișoara, etc. L-ați văzut vreodată pe teren? Cine trebuia să facă lucrurile acestea? A făcut Ilie Ceban, care e responsabil de blocul juridic.

Reabilitarea tuturor parcurilor și zonelor verzi, instalarea mobilierului urban, implicarea lui Victor Chironda -„ZERO”. Implicarea în soluționarea problemelor în ce privește construcțiile cu semne de întrebare – „ZERO”. Să presupunem că avem o problemă cu hotelul Național. Am cerut în ședințele anterioare să se facă o anchetă să se vadă dacă sunt probleme. Întrebarea mea este ce se întâmplă cu clădirea de lângă Blocul Gheorghe Asachi? Câte demersuri au fost făcute la CNA, Procuratură, pe foștii funcționari? Sau pe clădirea de lângă Teatrul de Operă și Balet? Sau Caragiale? Sau Mircea cel Bătrîn?

Modele pentru cele 35 de curți de blocuri de locuit – implicare „ZERO”. Pregătirea informației ce ține de autorizarea lucrărilor de construcție cu încălcarea cadrului legal – implicare „ZERO”. Calitatea lucrărilor de reparație a drumurilor și trotuarelor, actualizarea proiectului de reabilitare str. Mesager și proiectarea PUZ-ului. Pe acest proiect a fost pusă sarcina în luna mai anul trecut. Implicare „ZERO”.

Conceptele și anunțarea concursurilor pe reabilitarea Grădinii Publice și Catedrală – a rămas doar la nivel de discuții. Realizarea Planului Urbanistic General, implicarea dumnealui și suportul, superficial a fost făcut de fiecare dată.

Politicile în transportul public și procurarea de noi unități – implicare „ZERO”. Sunt implicați colegii lui și consilieri municipali, dar nu el e cel care duce aceste lucruri importante. El este președintele grupului, dacă o să întrebați detalii, o să vă amuzați. Acest proiect a fost dus integral de colegii mei din cabinet, de consilieri din CMC.

În multe stopări de construcții mi-am asumat personal. Astăzi Hotelul Național este o fumigenă cu care vrea să-și acopere inacțiunile”, a declarat primarul general Ion Ceban.

Ceban spune că a inițiat concepte de proiecte scrise pe bani externi de specialiști dinafară, care au fost la Chișinău o dată și care implementarea acestor proiecte ar costat capitala circa 8 miliarde de lei, la care nici resurse interne nu ar permite, nici rata de împrumut. Raportat la conceptul UE e cam aceeași sumă pentru toată țara, pentru 3 ani, pe toate domeniile posibile, mai punctează Ceban.

Amintim că astăzi primarul general Ion Ceban a cerut demisia viceprimarului Victor Chironda.