Ceban, mesaj dur către MECC după ce a criticat statuia Veronicăi Micle: Ca și fraierii de la MEI, căutați-vă de treabă!

Primarul general Ion Ceban a venit cu unele reacții, după ce Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a publicat o poziție oficială prin care critică amplasarea sculpturii Veronicăi Micle în Scuarul Eminescu din centrul capitalei. 

Edilul afirmă că indignarea ministerului nu își are locul, întrucât aceste lucruri nu se coordonează la acest nivel. 

„Este un element care vine să contribuie la aspectul estetic a acestui scuar, la fel ca și băncile cu șah, la care multă lume vine. La fel ca și aceste flori, la fel ca și celelalte mese de șah, la fel ca și un domn care vine să ia cărți din biblioteca publică în aer liber. Acest element de teren de joacă, care după logica lor ar fi trebuit să fie consultat cu ministerul. Eu cred că plantarea florilor și copacilor trebuia consultată cu ministerul Culturii. Pentru cei care spuneau că acest scuar este gol, pot să îi contrazic. Eu mă bucur că multă lume vine aici. Ceea ce am vrut să zic: Ministerul Culturii trebuia de fapt să se ocupe de protecția monumentelor de stat. 

Eu am multe obiecții la activitatea Ministerului, pentru că majoritatea monumentelor arhitecturale stau în paragină, iar altele au fost distruse. Dragi domni, ca și fraierii de la Ministerul Economiei care astăzi nu au rezolvat problema asfaltului căutați-vă de treabă. Și vă rog contribuiți măcar cu ceva, la educație, la cercetare, la cultură și să faceți acest lucru bine. Iar noi vom continua să facem lucruri frumoase pentru Chișinău. Aveți grijă de monumentele de arhitectură”, a declarat Ceban. 

Amintim că săptămâna aceasta în Scuarul Mihai Eminescu a fost instalată statuia Veronicăi Micle, muza celui mai de vază poet.