Sculptura Veronicăi Micle, inaugurată în scuarul Eminescu

chisinau.md

Sculptura Veronicăi Micle a fost inaugurată în scuarul Mihai Eminescu din Capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, pentru a aduce un omagiu marelui poet Mihai Eminescu, sculptura Veronicăi Micle, cea care i-a fost sursă de inspirație, dragostea eternă exprimată în poeziile sale, a fost inaugurată în scuarul Eminescu.

„Ne bucurăm că legenda plimbărilor celor doi îndrăgostiți, a viselor împărtășite pe banca de sub tei, prinde contur în scuarul proaspăt renovat. Opera de artă a fost realizată din bronz de către vestitul sculptor, Veaceslav Jiglițchi, Cetățean de Onoare al Chișinăului. Executarea lucrării a durat 3 luni. Mă bucur că reușim să promovăm cultura și îmi doresc ca cetățenii și oaspeții capitalei să vină cu plăcere în acest loc”, a declarat acesta.

Primarul afirmă că după renovarea scuarului, acesta conține mai multe elemente inovative: o bibliotecă în aer liber, mese noi de șah, un spatiu amenajat pentru cei mici, iluminat artistic; a fost amenajată tehnica pentru sonorizare și aplicat pavajul într-un alt stil decât cel obișnuit, locul găzduind mai multe evenimente culturale.