AVEREA noului președinte interimar al CSM, Dorel Musteață: a primit în dar de la rude un apartament de 100 m.p. și casă

Noul președinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață, este un adevărat moșier cu mai multe terenuri în proprietate. Potrivit declarației de avere și interese personale pentru anul 2020, Musteață are 12 terenuri de pământ, trei dintre care le-a obținut anul trecut, iar alte trei le-a vândut.

Totodată, Dorel Musteață are în proprietate un apartament de lux, cu o suprafață de peste 100 de metri pătrați, pe care a primit-o drept donație, în 2019, de la o rudă.

Un alt cadou, pe care magistratul l-a primit de la rude, este o casă de locuit de 90 de metri pătrați. Aceasta donație a avut loc în 2020. Totodată, magistratul are o cota-parte la S.A. ”NordZahăr”. Familia lui Dorel Musteață a declarat două automobile: o TOYOTA RAV 4 și o Mazda 3.

Pe parcursul anului 2020, Dorel Musteață, în calitate de membru al CSM, a obținut un salariu de 397 465 lei, echivalentul a peste 30 de mii de lei pe lună. Totodată, din vânzarea celor trei loturi de pământ, Musteață a câștigat peste 23 mii de lei, iar alte 10 mii – din vânzarea unui automobil UAZ.