Inspecție în sectorul Rîșcani: la ce etapă sunt lucrările pe șantiere

Aşa cum a anunţat ieri primarul general Ion Ceban, pe parcursul acestei săptămâni vor fi inspectate toate cele 5 sectoare ale capitalei, pentru a monitoriza desfăşurarea proiectelor planificate pentru acest an.

Astăzi a fost inspectat sectorul Rîşcani. Este un sector mare şi frumos, unde în acest an ne-am propus să reabilităm mai multe zone verzi, să reparăm curţi de blocuri, să amenajăm locuri de parcare, etc. Este vorba despre: Aleea din bd. Gr. Vieru va fi reabilitată în mai multe etape.

Deja a fost instalată irigarea, amenajat iluminatul și va fi montat mobilier urban nou, inclusiv vor fi reabilitate treptele din jurul Monumentului „Eroilor Comsomolului Leninist”, iar gardul de pe perimetru este adus în ordine”, a declarat primarul.

Edilul punctează că la Scuarul din strada N. Dimo (Şipca) se lucrează în prezent la construcţia havuzului, amenajarea aleilor pietonale, a locurilor de parcare și a început a fi instalat şi mobilierul urban.

Lucrările de reabilitare în Parcul-pădure ,,Dumitru Rîşcanu” vor începe în acest an şi vor continua şi în anii următori. Este o zonă verde mare şi necesită mai multe investiţii. Ne propunem amenajarea infrastructurii pietonale, instalarea mobilierului urban, reabilitarea terenurilor de joacă, a plajei, curăţarea lacului şi reabilitarea terenurilor de sport. La Complexul Memorial “Feciorilor Patriei – Sfânta Amintire” urmează să fie suplimentat numărul pilonilor de iluminat şi să fie conectate camerele de supraveghere video. Restul lucrărilor de reabilitare a aleilor pietonale, instalarea sistemului de irigare şi reabilitarea celor două havuzuri – au fost realizate anul trecut”, spune Ceban.

Primarul subliniază că în acest an vor fi finalizate şi lucrările de reparaţie a trecerii subterane din preajma Circului. „Acolo vor fi reabilitaţi pereţii, tavanul şi instalate camere de supraveghere video. La fel, urmează să fie amenajat şi accesul pentru persoanele cu nevoi speciale. În anul 2020 au fost reparate treptele şi montate copertine la intrări.

În scuarul ,,Mezon” în acest an va fi instalat sistemul de irigare, pentru a avea o zonă verde. Scuarului Răzeșilor din str. Doina (cartierul Poșta Veche), la fel este planificat de a fi reabilitat în anul curent. În paralel au fost deja iniţiate lucrările de reparaţie în mai multe curţi de blocuri. Mâine planificăm să inspectăm sectorul Ciocana”, a conchis acesta.