Primarul Capitalei cere demisii de la Ministerul Economiei: Gropile din asfalt se transformă în cratere!

Unii angajați ai Ministerului Economiei trebuie să demisioneze. Din cauza lor, susține primarul general, gropile de pe străzi se transformă în cratere.

În cadrul emisiunii „Acces Direct”, Ceban a remarcat încă o dată că municipalitatea nu poate începe reparațiile de rutină, din cauza incapacității de a cumpăra asfalt fierbinte.

De la 1 ianuarie 2021, legislația a fost modificată cu privire la cerințele pentru standardele de asfalt și lucrări rutiere. Dar Ministerul Economiei nu a pregătit baza pentru tranziția efectivă la noile standarde și, prin urmare, în majoritatea cazurilor, nu putem începe o reparație deplină a drumurilor din Chișinău”, a spus Ceban.

Primarul Capitalei a subliniat că tot ceea ce poate face primăria în această situație este să efectueze lucrări de patch-uri mici prin metoda injectării cu jet, dar nu poate face nimic cu gropile mari.

În acest moment încercăm să rezolvăm problema la toate nivelurile, în unele instituții au existat practic scandaluri uneori. După ce am amenințat că voi aduce un camion cu asfalt vechi îndepărtat la ușile ministerului, lucrurile au început din punctul mort, dar încă nu avem o soluție finală a problemei ”, a remarcat cu regret regretul primar general.