Ion Ceban uimit de responsabilitatea cetățenilor: au venit la cimitir cu măști, fără pomene și mese întinse

În acest an de Paștele Blajinilor nu au fost înregistrate plângeri sau cazuri ieșite din comun. Această situație ar putea face ca autoritățile municipale să regândească pe viitor, cum vor fi organizate aceste două zile. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că siguranța trebuie să fie pe primul loc.

„Mulțumesc poliției, care a lucrat la maxim, echipa care a fost toate zilele și a monitorizat situația. Mulțumesc locuitorilor, cetățenilor, care, sincer, m-au uimit. Prin ce? Conștienți au venit să-i pomenească pe cei apropiați, cu măști, fără mese întinse și mai puține pomeni, păstrând distanța și recomandările.

A fost și un test pentru noi toți. Dacă nu se respecta în prima zi, urma să închidem de urgență toate cimitirele. Chiar dacă suntem în aer liber și cele 10 cimitire au aproximativ 180 de ha”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că pentru transportarea pasagerilor de la cimitire au fost introduse unitati suplimentare de transport, la cele 6 curse regulate.

„S-au adăugăt suplimentar autobuze si troleibuze. Rutele au fost suplinite îndeosebi seara, pentru ca oamenii să nu stea în stații și să nu se îmbulzească în transport. Mereu am spus, că doar împreună, conștiincios, vom reuși să depășim și să trecem la o viață normală, dacă vom ține cont de recomandări”, a conchis acesta.