Ion Ceban cere managerilor de AMT să asigure echipe mobile de vaccinare anti-Covid pentru persoanele cu nevoi speciale

Primarul general Ion Ceban cere managerilor de AMT de la Centrele Medicilor de Familie să asigure echipe mobile de vaccinare anti-Covid-19 pentru persoanele cu nevoi speciale, care nu pot să se deplaseze. Edilul punctează că acest lucru trebuie practicat atât în oraș, cât și în suburbiile capitalei.

„Asigurați prin echipele mobile vaccinarea la domiciliu a persoanelor cu dizabilități, a persoanelor țintuite la pat, a tuturor persoanelor cu dificultăți locomotorii, la dorință sigur. Amintesc de funcționalitatea liniei verde COVID-19 Chișinău 0800 000 80, la care populația poate apela 7/7, 8:00-17:00 și solicita informații sau concretiza anumite detalii.

Individual, persoanele fizice se adresează la medicul de familie, la locul de trai, pentru a se programa și a efectua vaccinarea. La Centrul municipal de vaccinare, de la str. Petru Rareș, se vaccinează în continuare grupurile profesionale organizate. Urmărim solicitările pentru vaccinare și încărcătura existenta la punctele de vaccinare. Suntem gata să amenajăm centre suplimentare, inclusiv un centru de vaccinare de capacitate mare.

Repet, vaccinarea anti-COVID rămâne prioritatea anului 2021 a sistemului de sănătate, dar trebuie să fie și prioritatea politică a anului. Nu este suficient doar să avem doze, este important și să ne vaccinăm!

Vom vedea cum decurg lucrurile în oraș și dacă va fi necesar ne vom întâlni cu membrii comisiei săptămânal, să scoatem sau să includem unele restricții. Foarte mult contează cum noi vom respecta. Acest lucru va depinde cum vom proceda și care vor fi pașii următori. Păstrăm regulile rămânem așa și încet vom reveni”, a conchis primarul.