Ceban: Vaccinarea în capitală se va face după principiul „primul venit – primul servit”

„Primul venit – primul servit”. După acest principiu va continua vaccinarea în municipiul Chișinău, spune primarul general Ion Ceban.

Specialiștii spun și suntem de părere că este păcat ca serul să îl păstrăm în frigidere când sunt mulți dintre cei care își doresc vaccinarea. Încurajez populația din municipiu să contacteze medicul de familie la locul de trai și să se programeze pentru vaccinare. Iar cei care întâlnesc impedimente să ne anunțe, acestea nu ar trebui să existe. Totul este demult pus la punct. Este adevărat că, pe termen mediu, solicitările de vaccinare sunt mai mari decât stocurile disponibile de ser, dar autoritățile centrale depun eforturi pentru a suplini rezervele din diferite surse”, a punctat edilul.

Primarul spune că este important să se ofere acces tuturor, fără birocratizarea procesului de vaccinare.

În Chișinău și în suburbii avem operaționale, la moment, 63 puncte de vaccinare cu o capacitate de vaccinare de minim 3500 imunizări pe zi. Odată cu solicitarea sporita pentru vaccinare avem identificate spatii pentru amenajarea centrelor de vaccinare suplimentare in fiecare sector. Voi dispune din nou ca centrele și punctele de vaccinare să activeze și sâmbătă, și duminica, iar populația să fie bine informată pe toate platformele de comunicare existente”, a punctat edilul capitalei.