De marți, toți elevii din clasele I-XII, din mun. Chișinău, revin la școală

Procesul educațional pentru elevii din clasele I-XII din instituțiile de învățământ primar, secundar şi special din municipiul Chișinău, începând cu 11 mai, curent, se organizează cu prezența fizică. 

Despre acest lucru a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, într-un live pe Facebook, după ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

„În același timp și învățământul în Centrele extraşcolare, școlile sportive şi activitatea extrașcolară în instituţiile de învăţământ primar şi secundar din municipiul Chişinău, se va organiza cu prezența fizică”, a specificat primarul general.

La fel, se permite desfășurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori, iar activitatea centrelor de tineret din capitală va fi organizată cu prezența fizică a unui număr maxim de 20 tineri.

Totodată, activitatea de formare continuă destinate adulților, inclusiv a șomerilor, se organizează cu prezența fizică.

„Un lucru esențial de care se va ține cont în organizarea procesului educațional, este ca numărul persoanelor prezente în încăperi să fie stabilit în baza suprafeței sălilor, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică”, a mai adăugat Ion Ceban.