Accesul în cimitirele din capitală va fi LIBER de Paștele Blajinilor

Accesul în cimitirele din municipiul Chișinău va fi permis, începând cu ziua de mâine. Despre acest lucru a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, într-un live pe Facebook, după ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Primarul general a precizat că oamenii vor putea intra pentru a-și pomeni răposații până la ora 17:00. Totodată, oamenii vor fi obligați să poarte masca de protecție, să evite aglomerațiile și să păstreze distanța fizică. Mai mult, consumul produselor alimentare și a celor alcoolice este strict interzis.

„Transport suplimentar către cimitire, așa cum ne-am obișnuit, în acest an nu va fi asigurat. Va circula doar transportul pe care îl avem pe aceste rute. În toate zonele din preajma cimitirelor, în special la cimitirul Sfântul Lazăr, vor fi organizate locuri de parcare”, a declarat Ion Ceban.

Primarul general a mai adăugat că în cimitire, dar și în preajma acestora, vor patrula polițiști, care vor monitoriza respectarea măsurilor epidemiologice.