Modul de reluare a procesului educațional, după vacanța copiilor, va fi discutat sâmbătă la ședința CESP, anunță Ion Ceban

Modul de reluare a procesului educațional, de după vacanța copiilor va fi discutat sâmbătă în cadrul ședinței Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Edilul spune că printre subiectele discutate vor fi și solicitarile publice parvenite la adresa primăriei, ce se referă la subiectul sus menționat, dar și la alte puncte importante de interes public.

„La fel, astăzi sunt întruniți toți cei care vor să organizeze evenimente în Chișinău pentru a fi preîntâmpinați cu privire la regulile, măsurile de siguranță și restricțiile impuse” , a conchis Ceban.

Amintim că în ultimele două zile a crescut numărul persoanelor în Chișinău, care doresc să se vaccineze.

Potrivit primarului general Ion Ceban, oamenii s-au mobilizat și vin la toate punctele de vaccinare și la Centrul municipal creat.

Doar în ultimele 2 zile, numărul solicitărilor zilnice pentru vaccinare a crescut de cca 3 ori: de la 1300 în data de 29 aprilie, la peste 3500 la ziua de ieri. Am solicitat să fie vaccinați toți cei care doresc, deoarece nu este corect să păstrăm vaccinurile la frigider, iar mai multe persoane anterior refuzau imunizarea. Vaccinarea trebuie să devină accesibilă pentru fiecare. Nu trebuie să birocratizăm procesul. În lipsa registrului operațional de programare pentru vaccinare, am luat decizia ca administrarea serului să se facă în baza adresării libere, chiar dacă au fost observate la anumite centre de vaccinare mici aglomerații”, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că „un număr atât de mare de doritori de a se vaccina ne bucura: este evident că populația este responsabilă și conștientă de beneficiile vaccinării”.