Ceban a inspectat strada Creangă: în acest weekend va fi aşternut stratul de bază de asfalt în preajma rondului ,,Piaţa Unirii Principatelor”

Împreună cu responsabilii primarul general Ion Ceban a inspectat astăzi strada I. Creangă din sectorul Buiucani, unde concomitent se desfăşoară mai multe tipuri de lucrări de reabilitare.

Potrivit  acestuia, în acest weekend va fi aşternut stratul de bază de asfalt în preajma rondului ,,Piaţa Unirii Principatelor”. 

„Totodată, timp de două zile muncitorii Î. M. ,,Asociația de gospodărire a spaţiilor verzi” vor interveni cu lucrări silvotehnice de curățire a arborilor, crengile cărora sunt uscate, deteriorate, sau prezintă pericol pentru pietoni şi participanţii la trafic. Toate lucrările au fost coordonate cu Agenția de Mediu. De asemenea, de-a lungul străzii I. Creangă continuă lucrările de modernizare a utilităților, în perimetrul str. Alba Iulia – str. Eugen Coca. 

Urmează să fie ridicate la cotă fântânile de vizitare şi suplimentate gurile de captare a apelor pluviale”, a declarat acesta. 

Edilul a solicitat să fie evacuate toate gheretele care sunt amplasate ilegal de-a lungul străzii I. Creangă, iar trotuarele şi spaţiile verzi să fie amenajate, inclusiv cu mobilier urban.

„Totodată, în preajma Parcului Dendrariu, vor fi amenajate două parcări pentru vizitatori şi mai multe intrări. Zona parcului la fel va fi modernizată. Proiectul ce ţine de reparația capitală a străzii I. Creangă din municipiul Chișinău este unul complex, de aceea rog înțelegere din partea cetățenilor şi ne cerem scuze pentru incomoditățile create, iar conducătorii auto sunt îndemnaţi să ocolească zona respectivă. Pentru a diminua din disconfort, vom analiza posibilitatea ca lucrările să se desfăşoare pe porţiuni. În acest fel locuitorii din zonă vor putea intersecta anumite străzi care au ieşire în str. I. Creangă”, a conchis Ceban.